top of page

SAKE LOUNGE

Interieur Hotel Okura

De Sake Lounge van Hotel Okura in Amsterdam functioneert als de bar en wachtruimte voor twee exclusieve en populaire Japanse restaurants, Yamazato en Sazanka. Gasten komen vanuit de spectaculaire en grote entreehal van het hotel hiernaar toe om in de stemming te komen voor een bijzondere avond van Japans eten. Intimiteit, exclusiviteit en een hint naar Japanse sfeer, maar toch wel een westerse sfeer. Samen met de directie van hotel en de chef hebben wij de stemming die wij met het ontwerp wilden bereiken vastgesteld.

Het was de wens van Chef Oshima dat de oorspronkelijke glazen wand, verstopt achter een gesloten wand weer in het zicht te brengen en te integreren met het ontwerp. Deze glazen wand was onderdeel van het oorspronkelijke interieur  van het hotel ontworpen door Yoshiro Taniguchi, een van de belangrijkste Japanse naoorlogse architecten en de vader van de architect van de uitbreiding van MOMA in New York. 

Wij hebben voorgesteld om deze glazen wand als de achterwand van de Sake bar en counter toe te passen en als drager van de ruimte. Verlichting van achter deze glaswand reflecteert op de sake flessen en is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Om de rust en intimiteit van de ruimte te versterken, is het tapijt verworven met het patroon van de rimpel van het water.

Programma:
Interieur bar
Locatie:
Amsterdam, Nederland
Datum:
maart 2009
Opdrachtgever:
Hotel Okura
Team:
Projectarchitect: Kenya Sato
BVO:
82 m2

bottom of page